Se repetă luna martie a anului 2020? O nouă stare de urgență ar putea fi declarată în Republica Moldova

Numărul mare de infectări cu virsul SARS-COV-2 determină autăritățile să examineze scenariul institurii repetate a stării de urgență pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, datele preliminare transmise din laboratoarele germane arată că în Republica Moldova ar fi ajuns deja noua tulpină britanică de COVID-19, mult mai agresivă și mai contagioasă decât tuplina simplă, notează IPN.

„Suntem în pragul declanșării unui lockdown. Doar că un lockdown nu poate fi efectuat numai cu capacitățile poliției, trebuie antrenate și efectivele Armatei Naționale, lucru care poate fi făcut doar prin declararea stării de urgență, pe care o poate face doar Parlamentul. Este nevoie de consolidarea forțelor tuturor puterilor din stat”, a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Pe de altă parte, instituirea unei noi stări de urgență, similară celei din martie anul trecut, ar pune la grea încercare economia Republicii Moldova și capacitatea bugetului de stat de a face față cheltuielilor, susține Aureliu Ciocoi.

„O paralizie de câteva luni a economiei naționale nicidecum nu aduce venituri la buget, deși surprinzător pentru mine, în primele două luni, veniturile la bugetul de stat au fost mai mari decât m-am așteptat ”, a declarat premierul interimar.

Potrivit oficialului, există răspunsul preliminary de la laboratoarele germane, care confirmă tulpina britanică. „Suntem în așteptarea răspunsului oficial”, a spus Aureliu Ciocoi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *