„Dăruiește din suflet – pentru suflet”, o campanie lansată de biblioteca din Ungheni

Imagine simbol: www.wisegeek.com

Din casa ta – direct pe rafturile bibliotecilor, acesta ar putea fi drumul unei cărți, atunci când decizi că o carte pe care o deții în colecția personală ar putea fi delectată și de altcineva.

Astfel, pentru a contribui la susținerea, valorificarea și diversificarea rafturilor bibliotecii cu cărți, Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a lansat campania „Dăruiește din suflet – pentru suflet”.

În cadrul acestei campanii, bibliotecarii îndeamnă cetățenii să se alăture campaniei și să doneze cărțile pe care le dețin în biblioteca personală dar pe care nu le mai citesc. Acestea pot fi literare, științifice, pentru copii. ”Vrem să le oferim acestora o a doua șansă”, ne spune Tatiana Nazîru, specialista relații cu publicul la biblioteca din Ungheni.

Potrivit dânsei, implicarea activă a comunității joacă un rol destul de important, mai ales că se atestă o creștere semnificativă grație implicării acestora în ceea ce privește diversificarea și îmbogățirea rafturilor bibliotecii cu un lot semnificativ de carte. „Spre exemplu, anul trecut, în cadrul acestei Campanii, au fost donate la biblioteca pentru maturi 130 cărți, 55 dintre acestea fac parte din programa școlară, fiind și cele mai solicitate de către utilizatorii bibliotecii ”, a menționat Tatiana Nazîru.

Totodată, Tatiana Nazîru a menționat că cei care aduc cărțile la bilbiotecă, de obicei, refuză să li se facă cunoscut numele. „Gestul lor însă impresionează prin altruismul lor și dorința de a transmite potențialului cititor nemărginita valoare a cărții pe care o donează. Și e important ca aceste cărți să fie deschise cât mai des de cititorii noștri”, a subliniat dânsa.

Pentru raionul Ungheni, Tatiana Nazîru susține că această Campanie este una foarte importantă, pentru că se adresează, în special, persoanelor care dețin acasă cărți vechi care nu sunt răsfoite ani la rând, în schimb, o dată ce ajung în bibliotecă ele devin adevărate perle.

Campania „Dăruiește din suflet – pentru suflet” se va finaliza pe 23 aprilie, atunci când se sărbătorește Ziua Internațională a Donației de Carte. Acesta demarează în toate bibliotecile din țară.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *