Autoritățile din Sipoteni cer ajutorul băștinașilor

Primăria Sipoteni cere ajutorul băștinașilor plecați dar și cei rămași în localitate, de a contribui la îmbunătățirea managementului deşeurilor, dar și la reparația drumurilor din comună.

Și asta în contextul în care Primăria Sipoteni implementează un proiect legat de managementul deșeurilor, din sursele Uniunii Europene, cu suportul Agenției de Cooperare Internaționale a Germaniei – GIZ Moldova, prin intermediul ANTRIM și a altor parteneri locali. „În viitorul apropiat vom dispune de un serviciu de salubrizare dotat cu unitate de transport și echipament modern (din sursele UE), care va permite colectarea și transportarea civilizată a deșeurilor. Dar pentru ca acest serviciu să funcționeze este necesar de îmbunătățit accesul unității de transport care va fi folosit la colectarea deșeurilor, prin nivelarea unor sectoare de drum și reparația drumurilor principale”, se arată în apelelul lansat pe o platformă de sisținere.

Totodată, autoritățile, în parteneriat cu Asociația băștinașilor ”Baștina Sipoteni”, a mai aplicat și alte proiecte care ar favoriza accesul către instituțiile de menire socială din comună, prin care se preconizează reabilitarea a 1,1 km de drum local.

Suma totală este de 4 milioane 211 mii 807 lei. Cea mai mare parte a investiției este asigurată din bugetul de stat și fonduri externe – 2 milioane 910 mii 042 lei, iar contribuția comunității va fi de un milion 301 mii 765. Cea mai mare parte a contribuției va fi asigurată de bugetul local  – un milion 51 mii 765 lei, iar restul – 120 mii lei, urmează a fi colectați de la locuitorii și băștinașii comunei.

În acest context, autoritățile vin cu îndemnul de a contribui la colectarea acestei sume de 120 000 lei pentru a reabilita drumurile locale. „Numai împreună putem reuși!”, se mai arată în apel.  Numai prin implicare vom izbuti să devenim un sat european, cu servicii calitative și diverse pentru cetățenii noștri.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *