Ala Mutilica: Viața ta sub soare nu-i întâmplătoare

Tocmai posibilitatea de a realiza un vis ne face viața mai interesantă. Cineva spunea că nu-i o întâmplare viața ta sub soare. Dacă nu poți fi un soare mititel, fii măcar florile lui. Întotdeauna este loc pentu frumos, bunătate și dragoste.

Oamenii sunt ca niște lumânări. Cineva emite o lumină caldă, cineva pâlpâie de abia se observă. Cineva orbește ca un fulger strălucitor, cineva luminează ca un far care arată altora calea de a înnoi întunericul. Un lucru este evident, atunci când suntem mulți, lumea devine mai luminoasă! Nu e greu să fii luminița ce dă speranță, dă dragoste, salvează de singurătate și ajută să crezi în viitor.

Uneori ai nevoie de un miracol pentru a înțelege că viața este formată din frânturi ce capătă cu totul alt sens când sunt îmbinate ca piesele unui puzzle. Iar aceste piese suntem noi, familia și prietenii. E nevoie de o ambiție ce este suficientă pentru a-i spune Universului că ești pregătit să-ți construiești singur destinul.

Îmi iubesc foarte mult casa. Uneori mă ascund în ea de lumea exterioară iar uneori, dimpotrivă, casa își deschide larg ușile și primește oameni dragi. Există case în care vii și nu vrei să pleci. Există case unde te simți ca acasă. Umple-ți casa cu dragoste, cu propria ta lumină, umple-o de bucurie, de încredere, de vise și vei vedea cum se va schimba viața ta. În copilărie, mergând pe străzi, mă uitam la ferestrele strălucitoare ale altor persoane și mereu credeam că există fericire în aceste ferestre. După ce am crescut am înțeles că nu e așa, dar asta e o altă poveste. Acasă suntem noi. Nu importă unde, casa e inima ta.

„Un fiu împreună cu tatăl lui se plimbau prin munți. Deodată, fiul cade, se rănește și strigă: „Aaaah!” Spre surprinderea lui, imediat aude o voce de undeva din munți care repetă: „Aaaah!!!”. Curios, strigă din nou: „Cine ești?”. Primește răspunsul: „Cine ești?”. Apoi strigă către munte: „Te admir!”. Vocea răspunde: „Te admir!”. Enervat de răspuns, strigă: „Lașule!” și vocea îi raspunse „Lașule!”. Se uită la tatăl lui și-l întrebă: „Ce e asta? Ce se întâmplă?” Tatăl îi zâmbește și îi spune – „Fiule, fii atent.” Și omul strigă: “Ești un campion!”, iar vocea răspunse „Ești un campion!”. Băiatul este surprins dar nu înțelege. Apoi tatăl îi explică: „Oamenii numesc asta ecou, dar în realitate se numește viață. Iți dă înapoi orice spui sau faci. Viața noastră este o simplă reflectare a propriilor noastre acțiuni. Dacă vrei să ai parte de mai multă iubire, crează mai multă iubire în inima ta. Dacă vrei mai mulți prieteni, dăruiește tu întâi în exterior oamenilor prietenie. Dacă vrei să fii competitiv în echipa ta, îmbunătățește-ți competitivitatea. Această lege a oamenilor se aplică în absolut orice aspect al vieții, fără excepție. Viața îți va da înapoi tot ceea ce tu i-ai dat. Viața ta nu este o coincidență. Viața ta este reflecția ta”. În acest an care va veni, drag cititor, ești pregătit să-ți asculți propriul ecou. Dacă urmărești ceea ce viața îți strigă ție înapoi, exact precum ecoul băiatului din munți, poți deduce ce strigi de fapt tu în exterior către viața ta și către oamenii din ea? William Arthur Ward ne spune că: ,, Un alt an nou este aici. Un alt an de trăit! Să alungăm grijile, îndoiala și frica, să iubim și să râdem și să dăruim! Acest an nou nouț îmi este dat mie să trăiesc fiecare zi cu avânt. Să cresc în fiecare zi și să încerc să fiu cât pot de bun! Am oportunitatea încă o dată să repar greșelile și să mă rog pentru pace, să plantez un copac și să cânt cântece mai vesele”. Sărbători fericite pline de miracole!

Morala: ,, În fiecare Nou An, avem înaintea noastră o nouă carte care conține 365 de pagini albe. Haideți să le umplem cu toate lucrurile uitate de anul trecut – cuvintele pe care nu le-am spus, dragostea pe care am uitat să o arătăm și binefacerea pe care am uitat să o oferim.”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *