Satul Nișcani s-a îmbogățit cu șapte hectare de pădure

O pădure tânără de arțari, tei și alte specii de foioase va sta, de acum înainte, la straja satului Nișcani. Este vorba despre o suprafață de șapte hectare de teren care a fost împădurit grație implicării primăriei din localitate într-un proiect.

Grantul în valoare de 280 mii de lei a fost alocat de Proiectul de Rezilienţă Rurală (PRR), finanțat de Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), prin intermediul Programul de adaptare pentru micii Producători (PAMF) și implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor IFAD.

Terenul, care este unul adiacent cimitirului din localitate, era până nu demult unul plin de ciulini, de tufișuri și denivelări. Acum, după ce a fost prelucrat și curățat, a devenit de nerecunoscut.

Primarul Petru Sorici, spune că această pădurice urmează să aducă mai multe avantaje pentru localnici. ”Pe lângă faptul că va fi o veritabilă sursă de oxigen, pădurea va servi drept fâșie de protecție împotriva fumului ce vine în permanență dinspre gunoiștea orășenească”, spune dânsul, după care mai adaugă: „Totodată, solul nu va mai fi supus pericolului de erodare, fâșia va proteja de vânt, iar oamenii vor putea culege de aici flori de tei și alte lucruri oferite de natură. Poate pe viitor vom fi în măsură să amenajăm aici și o mică zonă de recreere”.

Potrivit lui, zona pentru împădurire a fost selectată de consilierii din localitate.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *