Un accelerator al afacerilor de succes a fost lansat la Călărași

Un spațiu inovativ dotat cu câteva birouri, o vastă bibliotecă antreprenorială, o tablă interactivă de ultimă generație, dar și alte lucruri utile – toate pot fi utlizate, de acu înainte, de călărășenii dornici de a se descurca pe cont propriu.

Un eveniment de proporții a marcat data de 3 februarie în cadrul Incubatorului de Afaceri din orașul Călărași. În acea zi aici a fost lansat un Accelerator de Afaceri, care se vrea a fi o veritabilă rampă de lansare pentru persoanele interesate să își ințieze o proprie afacere.

Astfel, într-un spațiu special amenajat, dotat cu tot necesarul, de acum încolo se vor ține diverse activități de mentorat, educaționale și de networking.

Potrivit organizatorilor, Acceleratorul este destinat tuturor persoanelor interesate de inițierea și dezvoltarea unei afaceri, inclusiv tinerilor care abia au atins majoratul. Iar un prim-pas în inițierea tinerilor în afaceri s-a și făcut în ziua respectivă, când au fost semnate primele contracte cu câțiva dintre elevii Școlii Profesionale din orașul Călărași.

Victor Ambroci, managerul Incubatorului de Afaceri, s-a arătat optimist în ceea ce privește viitorul serviciului nou lansat. „Sunt convins că prin intermediul acceleratorului vom continua suita de progrese atât pentru rezidenții existenți în incubator, cât și pentru cei care își propun un start-up în orașul Călărași”, a declarat gazda.

Prezent la eveniment, Roman Curca, managerul rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova le-a urat și el succes călărășenilor și a promis să susțină în continuare inițiativele frumoase venite de aici. ”Acest Accelerator a fost creat cu suportul ODIMM, în cadrul implimentării Instrumentului de Susținere privind Dezvoltarea Rețelei Incubatoarelor de Afaceri și vine să ofere oportunități de dezvoltare antreprenorilor. E o șansă care trebuie valorificată și care va aduce rezultate în timp”, a afirmat Roman Curca.

Sergiu Artene, vicepreședintele raionului a declarat că toate aceste inovații au drept scop de a genera acel spirit al antreprenoriatului printre călărășeni. „Ceea ce îi carcaterizează pe antreprenorii veritabili este asumarea de riscuri și de a lua decizii la momentul oportun. Sunt covins că acceleratorul nou-lansat va atrage tot mai mulți doritori de a lansa afaceri la ei acasă”, a subliniat vicepreședintele.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *