Platforma VreauInfo.md vine în ajutorul cetățenilor de a primi răspuns la orice informație de interes public

Orice persoană are dreptul la informațiile de interes public. Acest drept este garantat de art. 34 din Constituția Republicii Moldova. De aceea, autorităţile publice sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor despre chestiunile publice.

În ajutorul cetățenilor vine platforma VreauInfo.md care oferă posibilitatea de a face o solicitare de informație de interes public și de a accesa informații publice deținute de autoritățile publice centrale și locale, instituțiile publice centrale și locale, precum și de persoanele fizice şi juridice care sunt abilitate cu gestionarea unor servicii publice şi culeg, selectează, posedă, păstrează sau dispun de informaţii de interes public .

Platforma VreauInfo.md vă permite să utilizați instrumentul online pentru a solicita informații de interes public, facilitând găsirea autorității, instituției sau persoanei juridice relevante și eliminând necesitatea de a căuta adresa de contact a destinatarului. Totodată, aceasta mai are o altă componentă care o face remarcabilă – arhiva publică. Atunci când un utilizator face o cerere de solicitare de informații, cererea este publicată imediat online, iar când un furnizor de informații trimite e-mailuri cu răspunsul la solicitare, răspunsul lor este imediat publicat pe site nostru.

Totodată, acest această platformă va ușura, de asemenea, activitatea funcționarilor publici și a celor din instituțiile publice, deoarece le oferă acestora posibilitatea de a nu răspunde la solicitări repetate cu privire la același subiect: din moment ce la o întrebare a fost deja dat un răspuns, toată lumea va putea găsi informațiile stocate pe această platformă.

Acest material este realizat în cadrul campaniei de promovare organizată de către A.O. “Juriștii pentru Drepturile Omului” și este parte a proiectului “Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Britanică și implementat de Internews în Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.  

Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea Ambasadei Britanice, USAID sau a Guvernului Statelor Unite. 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *