La Onișcani a fost instalată o rețea modernă de iluminat public stradal

Întunericul și frica nu mai este o problemă pentru oamenii din Onișcani. Și asta pentru că, în localitate a fost instalată o rețea nouă de iluminat public stradal cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX.

Proiectul, în valoare totală de 80 de mii de dolari SUA, prin care au fost instalate 8 km de cabluri și 144 de corpuri de iluminat de tip LED, a extins rețeaua de iluminat public din localitate de la zero la circa 80%. Cu suportul USAID și prin intermediul Programului Comunitatea Mea și a contribuției locale, la Oniscani, au fost modernizate și 5 transformatoare. Proiectul asigură un acces sigur pentru mai mult de 1700 de locuitori ai comunei, la cele mai importante instituții publice.

”Înainte nu ne mai lipsea lanterna din buzunare, din genți, dar acum, i-o plăcere de a veni de undeva, a te duce undeva, de a ieși” spune Ecaterina Vasilache, localnică a comunei Onișcani.

Luminile au fost aprinse în cadrul unui eveniment festiv, în prezența locuitorilor satului, a reprezentanților autorităților locale și raionale, dar și a reprezentanților Misiunii USAID în Moldova și ai Programului Comunitatea Mea. ”Suntem mândri să sprijinim asemenea proiecte mici, dar cu impact major asupra calității vieții oamenilor. Aceste lămpi aduc lumină pe străzile comunității, iar acolo unde este lumină, oamenii au speranță că lucrurile se schimbă spre bine” a menționat John Riordan, Șeful Adjunct al Misiunii USAID în Moldova.

Gheorghe Grecu, primarul comunei Onișcani a menționat că primăria a făcut mai multe încercări de a atrage investiții pentru instalarea rețelelor de iluminat public.

Pe lângă proiectul de infrastructură, prin intermediul Programului Comunitatea Mea primăria a mai beneficiat de un pachet complex de asistență tehnică pentru a face activitatea primăriei mai eficientă, mai transparentă și responsabilă față de cetățeni.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *