Construcția podului peste Prut la Ungheni – în vizorul Secretarului de Stat al Departamentului pentru Relația cu RM din Guvernul României

Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din Guvernul României, Ana Guţu, a prezentat Parlamentului României priorităţile pentru anul 2021.

Printre acestea se numără fluidizarea procesului de acordare a cetăţeniei române, dar şi încheierea unui nou acord între România şi Republica Moldova de liberalizare a accesului pe piaţa muncii. Totodată, s-a referit la necesitatea urgentării procedurii de recunoaştere a diplomelor de medic, eliberate de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chişinău.

NOTĂ:
La ora actuală, la Ministerul Sănătăţii din România se află circa 700 de dosare prin care medicii din Republica Moldova solicită să le fie echivalate diplomele de doctor.

Ana Guţu susţine că are nevoie de sprijin și presa în limba română din Republica Moldova, pentru a se crea un spaţiu comunicaţional comun România – Republica Moldova.

Printre subiectele importante pentru relaţia de cooperare strategică România – Republica Moldova, a mai precizat secretarul de stat, se numără construcţia podului de la Ungheni, dar şi promovarea proiectului de realizare a unei căi de legătură rapidă între Bucureşti şi Chişinău prin intermediul unui tren rapid, cu ecartament european. Ea speră că toate aceste proiecte să fie relansate la nivel legislativ pentru a avea o continuitate, la nivel guvernamental, în România.

NOTĂ:
Despre necesitatea construirii unui pod rutier peste Prut la Ungheni se vorbește deja de peste 25 de ani. Se discută, de mai bine de 10 ani, și despre necesitatea construirii unei căi ferate cu ecartament European. Deocamdată, ambele proiecte bat pasul pe loc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *