Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a inițiat procedura de revocare din funcție a doi primari din raionul Ungheni

Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a inițiat procedura de revocare din funcție a primarului municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, dar și a primarului din satul Bumbăta, informează Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Potrivit comunicatului, la 4 ianuarie 2021, după ce actele de constatare ale ANI au rămas definitive în ultimă instanță, inspectorii de integritate au solicitat Oficiului Teritorial Ungheni să inițieze procedura de revocare din funcție a celor doi subiecți, urmând să informeze ANI despre acțiunile întreprinse. Respectiv, la data de 2 februarie 2021, Oficiul Teritorial Ungheni a Cancelariei de Stat a expediat o notă informativă prin care a anunțat despre depunerea în instanța de judecată a cererilor privind inițierea procedurii de revocare a celor două mandate de primar.

Amintim că, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că primarul orașului Ungheni a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Aflându-se în exercițiul funcției a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparține soției sale pentru a achiziționa bunuri și servicii.

În cazul primarului de Bumbăta din raionul Ungheni, inspectorul de integritate a stabilit că au fost admise cinci conflicte de interese cu soția, semnând mai multe acte administrative și juridice, inclusiv contractul de angajare în calitate de bibliotecar – șef în localitate.

Conform legislației speciale a ANI, cei doi edili ar fi trebuit să declare conflictele de interese și să aștepte una dintre soluții din partea inspectorilor de integritate.

Imediat după încetarea raporturilor de muncă, cei doi subiecți vor fi înscriși în Registrul interdicțiilor și lipsiți de dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, timp de trei ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *