325 mii euro vor veni la Ungheni din partea României

Țara vecină a alocat 325 mii euro pentru un proiect ce se referă la îmbunătățirea calității și capacității acțiunilor comune de urgență în zona transfrontalieră România – Republica Moldova, informează Infoprut.ro.

În cadrul acestui proiect vor fi realizate investiții în echipamente de specialitate pentru intervenții în situații de urgență pentru dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență Ungheni, acțiuni comune pentru prevenirea inundațiilor, împădurirea/reîmpădurirea malurilor râurilor Prut și Siret, pentru combaterea efectelor inundațiilor, precum și campanii de conștientizare și încurajare a voluntariatului în vederea implicării în activități de prevenție.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației de la București, a semnatdouă contracte de finanțare, în cadrul programelor de cooperare teritorială România – Republica Moldova, pentru modernizarea sistemului medical de urgență, achiziționarea unor echipamente pentru intervenții în situații de urgență și eficientizarea pieței muncii.

Totodată, unul dintre aceste proiect este cel intitulat „Lanț valoric integrat pentru îmbunătățirea pieței muncii”, în valoare totală de 355.470 euro, care are ca beneficiar lider Consiliul Raional Ialoveni din Republica Moldova și, ca parteneri, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Fundația EDINFO din Iași. Obiectivele acestuia vizează cooperarea regională și transfrontalieră pentru adaptarea curriculei școlare urmate de elevi și studenți, în scopul pregătirii acestora pentru realitățile existente pe piața muncii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *