Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” se va desfășura în acest an. Vedeți care este programul

Sursa: aburi-de-cafea.blogspot.com

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, care se desfășoară, tradițional, în prima decadă a lunii martie, va avea loc și în acest an. Dar, din cauza pandemiei, va fi mult mai modest, cu mult mai puțini spectatori decât în anii precedenți. Și asta pentru că starea de urgență în sănătate continuă până la 15 aprilie.

Conform deciziilor Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, este permis, totuși, accesul spectatorilor în sălile de concerte, doar că numărul acestora este limitat – poate fi doar în proporție de 50% din capacitatea sălii, dar nu mai mare de 250 de spectatori.

Sala mare a Palatului de Cultură din Ungheni permite să fie organizate spectacole cu un public de 250 de persoane, respectând distanța socială, atât de necesară în evitarea infectării cu COVID-19.

Vor fi, per total, de „Mărțișor”, patru spectacole, realizate, în mare parte, cu implicarea formațiilor artistice de la Palatul de Cultură. În fața publicului unghenean va evolua și orchestra de muzică populară „Folclor” sub bagheta dirijorului Petre Neamțu, artist al poporului din Republica Moldova.

Intrarea la spectacole va fi doar cu invitații, fiind respectate toate condițiile ce se impun în legătură cu situația epidemiologică. Invitațiile vor fi transmise în toate instituțiile publice din municipiul Ungheni.

Vedeți care este programul Festivalului „Mărțișor – 2021” de la Palatul de Cultură din Ungheni:

  • 1 martie, ora 17.00 – Deschiderea Festivalului de muzică „Mărțișor-2021”
    Evoluează:  Violeta Popovici, Viorica Crețu, Ion și Veaceslav Bânzari, Valentina Volontir, Ansamblul „Struguraș”,  Grupul de lăutari, ansamblul de dans „Hora de la Prut”.
  • 3 martie, ora 16.00 – Program artistic prezentat de ansamblul de dans ,,Unghenenii”
  • 4 martie, ora 15.00 – Concert oferit de colectivele de la Școala de Muzică
  • 6 martie, ora 16.00 – Spectacol oferit de colectivele Palatului de Cultură
  • 7 martie, ora 15.00 – Concert repetat (de la deschiderea Festivalului) – intrare cu invitații
  • 10 martie, ora 17.00 – Spectacol prezentat de orchestra ,,Folclor” de la Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici” din Chișinău, dirijor Petre Nemțu. Soliști: Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Diamanta Paterău, Valentin Butcel, Viorica Moraru – intrare cu invitații.

Notă: Programul ar putea fi modificat în funcție de restricțiile pandemice. Reamintim că, din cauza pandemiei, accesul spectatorilor la spectacole va fi restricționat, fiind admise în sala mare doar până la 250 de persoane.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *