FOTO / Protest amplu la Ungheni. Comercianții piețelor cer să li se permită să activeze și duminica

„De astăzi, piețele din Ungheni vor activa și duminica!” – cu acest mesaj a ieșit în fața comercianților Dionisie Ternovschi, viceprimarul municipiului Ungheni. „Urraaa!!!”, au strigat în unison, aceștia.

În dimineața zilei de vineri, 26 februarie, sute de comercianți ce își au tarabele în piețele din orașul Ungheni s-au adunat în Piața Independenței pentru a-și cere dreptul de a activa și în ziua de duminică.

Cu toții în unison și-au exprimat nemulțumirea referitor la faptul că autoritățile i-au impus să-și modifice programul de lucru, excluzând duminica, rămânând în vigoare doar zilele de marți, joi și sâmbătă – pentru piața centrală și în celelalte zile, execeptând duminica – pentru celelalte două piețe. Asta, în condițiile în care s-a prelungit starea de urgență până la 15 aprilie, iar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a impus un șir de restricții, fiind vizate și piețele.

Dis-de-dimineață, la Consiliul Raional a fost convocată ședința Comisiei în Sănătate Publică, pentru a pune în discuție orarul de lucru al piețelor. Astfel, s-a decis că piețele își vor relua activitatea și în zilele de duminică, dar cu anumite condiții. ”Noi vă rugăm frumos, să fie respectate toate regulile impuse de pandemie, masca să fie pusă corect iar în cazul în care cumpărătorul nu are mască, se cere ca acesta să nu fie deservit. Noi vom monitoriza și în caz contrar vor fi puse amenzi usturătoare. Aceste reguli sunt impuse nu doar pentru piețe, dar pentru toți agenții economici din oraș”, le-a spus comercianților, Dionisie Ternovschi, după care a mai adăugat: „Noi ne-am asumat anumite riscuri. De aceea toți vor purta mască. Asta e tot ceea ce vă rugăm”.

În final, comercianții adunați s-au declarat mulțumiți de decizia luată și s-au „împrăștiat” la locurile de muncă.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *