Dosar penal pentru un tânăr din Călărași. A fost prins la frontieră cu un permis falsificat

Vama Sculeni. Imagine simbol

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Călărași, a fost depistat, la frontiera de stat, cu un permis de conducere falsificat.

Dimineața, pe la ora 8:10, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe direcția ieșire din Republica Moldova, s-a apropiat un autoturism, înmatriculat în Germania, condus de tânărul călărășean. După legitimarea acestuia, polițistul de frontieră a solicitat și actele pentru mijlocul de transport. În portmoneul personal el deținea două permise de conducere, care ar fi fost eliberate pe numele său de către autoritățile naționale și cele din România. De notat că tânărul are și cetățenia Republicii Moldova, și cea a României. La cercetarea mai atentă a celor două permise, polițistul de frontieră a observat în actul românesc mai mulți indici de falsificare.

Conducătorul auto a comunicat că permisul în cauză l-a perfectat în Germania, pentru a se angaja la un post de muncă mai bine plătit. A cumpărat documentul cu 300 de euro, fiind ajutat de o persoană identificată pe internet.

Permisul de conducere falsificat a fost ridicat și urmează să fie transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră investighează cazul sub toate aspectele legale pentru încadrarea juridică a faptei.
Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru folosirea actelor oficiale false.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *