Cum arată o săptămână de viață și activitate a lui Gheorghe Petic, liderul Platforme DA din Ungheni

Gheorghe Petic, liderul Platformei DA la Ungheni, consilier raional și municipal, a fost invitatul Rubricii „Jurnal săptămânal” la Europa Liberă. Timp de cinci zile, din 8 până pe 13 februarie, dânsul și-a împărtășit gândurile într-un jurnal virtual, publicat ulterior pe site-ul www.moldova.europalibera.org

NOTĂ:
Gheorghe Petic s-a născut la 29 mai 1977, în satul Milești, raionul Nisporeni. Poliţist de frontieră în rezervă, activist civic. La momentul de față, este consilier municipal şi raional în Ungheni din partea Platformei DA, dar, așa cum recunoaște în Jurnalul său, „nu poţi scoate din sufletul lui Gheorghe Petic milităria şi că tot la epoleți mă trage”.

„De dragă dimineaţă, dar de fapt, o fac zilnic în ultimii 10 ani, deschid site-urile preferate: al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, al Poliţiei de Frontieră Iaşi din România, al Serviciului Grăniceri din Ucraina, pentru a mă informa despre evenimentele din ultimele 24 de ore ce s-au petrecut la hotarul moldo–român şi moldo–ucrainean. Compar, analizez datele publicate pe aceste site-uri cu cele publicate pe cel moldovenesc: border.gov.md. Încerc să-mi fac propria concluzie despre ceea ce se întâmplă la frontiera de Est şi de Vest”, susține dânsul, după care menționează: „Lucrurile nu sunt îmbucurătoare, nu văd pe site-ul Inspectoratului Naţional a Poliţiei de Frontieră din R. Moldova nici jumătate din ceea ce publică poliţia de frontieră română şi cea ucraineană – mă întreb, de ce?”.
Săptămâna, ca oricare alta, este încărcată: întâlniri cu oamenii – mulți cetățeni continuă să vadă în Gheorghe Petic un apărător al drepturilor lor și un luptător pentru dreptate; ședințe, vizite, discuții, dar și procese judiciare care nu se mai sfârșesc.

Cum își revine Gheorghe Petic din acest carusel al evenimentelor? Simplu.

„Dimineaţa fac sport, sportul mă scapă de energia negativă care involuntar o acaparez citind pe Facebook anumite poziţii ale unor pseudo-politicieni”, spune.

Îl scapă de gândurile rele și lectura. „Acasă încerc să citesc, lectura unei cărţi pe care o ţin în mână e o patimă veche, care te scoate de pe Facebook”. Menționează cartea scrisă de Hillary Clinton „Decizii dificile”, dar şi alte cățri: „Despre frumusețile vieţii” de Andei Pleşu, „Mareșalul Ion Antonescu” de Tesu Solomovici.

Jurnalul integral îl puteți citi AICI

De notat că, anterior, în 2020, invitați ai rubricii „Jurnal săptămânal” la Europa Liberă au fost și alți ungheneni: Alexandru Ambros, primarul municipiului, Lucia Bacalu, jurnalistă, Rodica Guțu, activistă civică.  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *