Cazurile de Covid -19 la Călărași sunt în creștere

„În raport cu primele 2 săptămâni ale anului 2021, se atestă o majorare semnificativă a numărului de pacienți cu Covid-19 internați în Spitalul raional Călărași. Simultan se atestă o creștere a cazurilor grave, totodată fiind în creștere și numărul persoanelor decedate”, scrie pe rețelele sociale, vicepreședintele raionului Călărași, Sergiu Artene.

„Pe lângă specificul evoluției bolii, se atestă și o tărăgănare la etapa de spitalizare a pacienților care se internează cu întârziere. Unele persoane, cu simptome evidente de Covid, precum: febra, tuse, rinoree, întârzie să se adreseze medicului, preferând să creadă că este o simplă răceală decât să conștientizeze pericolul maladiei pentru ele însăși și pentru cei din jur. Din aceste considerente, momentul începerii tratamentului este întârziat, ceea ce duce la agravarea stării de sănătate și la reducerea șanselor de vindecare”, mai scrie dânsul.

Astfel, autoritățile publice fac un apel către populație, ca la primele simptome de boală să apeleze imediat medicul de familie sau Serviciul 112.
„Este vital de a acționa urgent pentru a salva viețile pacienților infectați cu noul tip de coronavirus”, a remarcat vicepreședintele raionului.

Potrivit lui, la moment, în Spitalul raional Călărași se tratează 23 de pacienți cu Covid-19, 1 fiind în stare extrem de gravă. Saptamana trecută 3 persoane au decedat, în această săptămână este înregistrat încă un deces. 18 persoane se află în stare gravă cu flux de oxigen permanent. Majoritatea pacienților au vârstă de peste 50 ani, dar riscul persistă și la persoanele tinere.

„Va rugam să respectați normele elementare de protecție: distanța fizică de cel puțin 1,5m, spălați cât mai des posibil mainele cu săpun sau dezinfectant, purtați masca de protecție, evitați întrunirile și evenimentele cu participarea mai multor persoane. Doar cu efort comun putem depăși această criză de sănătate publică”, a conchis Sergiu Artene.

De subliniat că la Călărași – este cod roșu de alertă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *