Condiții mai bune, de trai și studii, pentru elevii de la Școala Profesională din Călărași

Grație colaborării din ultimii ani cu reprezentanții Fundației Filantropice United Medical Forces “Pro Humanitate” din Germania, recent, la Călărași a ajuns un lot de ajutor umanitar în valoare de 600 mii lei.

Acesta presupune materiale de construcție și tehnică sanitară destinate Școlii Profesionale din orașul Călărași. ”Acest ajutor a fost deja recepționat și urmărește două obiective de bază”, scrie Sergiu Artene, vicepreședintele raionului Călărași pe rețelele sociale. Potrivit lui, acestea ar fi – îmbunătățire a condițiilor de trai a elevilor în căminul școlii și antrenarea elevilor în procesul de studii.

Tudor Tihon, directorul școlii profesionale spune că, grație acestui ajutor, care este unul foarte binevenit, vor fi reparate bucătăria, blocurile sanitare și camera de odihnă din caminul școlii.

”Totodată am convenit asupra unui alt ajutor umanitar în valoare de 60 mii euro pentru reparația a 7 auditorii. Se presupune a ajunge acest lot umanitar, în prima jumătate a lunii martie”, spune Tudor Tihon.

Totodată, în acest lot au fost expediate și 5 paturi medicale pentru persoanele cu probleme de sănătate țintuite la pat, care vor ajunge la destinație prin intermediul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Călărași.

”Astfel, urmare a acestor relații frumoase de colaborare vom reuși să aducem o îmbunătățire a condițiilor de învățământ și trai la Școala Profesională, instituție deosebit de importantă în asigurarea cu forță de muncă calificată a pieței forței de muncă din raion și țară”, a mai adăugat Sergiu Artene.

Tudor Tihon, a mai menționat că în anul 2014, din bugetul statului, la Școala Profesională din Călărași au fost schimbate toate geamurile și ușile. ”Dacă reușim să facem și această reparație, atunci condițiile în cadrul școlii, dar și a căminului vor fi la nivel”, a conchis directorul.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *