Artistul cu rădăcini unghenene, Victor Cobzac, pregătește o expoziție pentru pământenii săi

În toamnă, artistul plastic și poetul Victor Cobzac, originar din municipiul Ungheni, va vernisa o expoziție cu lucrările sale la el acasă.

Potrivit MOLDPRES, în ultima perioadă, artistul a realizat cinci lucrări de sculptură, a editat o carte de versuri – „O sută de poeme”, editată la București – și a pregătit pentru tipar câteva volume de versuri care își așteaptă editorul.

„De vreo 46 de ani, îmi trăiesc viața prin intermediul culorilor și de vreo 15 ani – și prin cuvinte. Viața unui artist e o rană care doare plăcut, viața unui poet e o strofă de poezie scrisă cu cerneala care picură din streașina ochiului. Viața între culori și cuvinte e un descântec pentru inima bolnavă de zbor. Aici îmi este refugiul – în pictură și poezie”, a menționat Victor Cobzac pentru MOLDPRES.

În prezent, el lucrează asupra mai multor sculpturi, care urmează să fie prezentate în cadrul unei expoziții de pictură, grafică, sculptură, fotografie artistică și poezie, ce va fi vernisată, în luna septembrie, la Chișinău, după care la Ungheni.

Victor Cobzac s-a născut la 6 septembrie 1950 în orașul Ungheni. A absolvit Institutul de Stat de Arte Plastice „V. Surikov” din Moscova, Federația Rusă, pictura de șevalet. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, conferențiar universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei. Are în palmares zeci de premii la diverse festivalluri și concursuri de poezie. Picturile sale au fost expuse în cadrul diverselor expoziţii de grup şi personale în ţară şi peste hotare (România, SUA, Ungaria, Belgia, Rusia, Franţa şi Ucraina); se regăsesc în colecţii de stat şi private din multe ţări europene. A ilustrat peste 30 de cărţi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *