Tinerii cu dizabilități din Călărași – protagoniștii unei expoziții de fotografie

O expoziție veritabil de fotografii a putut fi admirată la data de 23 decembrie în incinta Incubatorului de Afaceri din Călărași. Evenimentul de lansare s-a ținut în cadrul campaniei sociale ”Toți la fel – pentru șanse egale a tinerilor cu dizabilități în societate”. Această campanie are loc în cadrul Proiectului ,,Tinerii cu dizabilități mai aproape de societate” implementat de Asociația copiilor și tinerilor cu dizabilități „Dorința”, finanțat de Uniunea Europeană și  Fundația Konrad Adenauer, în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

În fotografiile expuse în cadrul vernisajului au fost surprinse scene din viața beneficiarilor Centrului de zi ”Dorința”, iar expresivitatea lor impresionează. Unii dintre ei au ales să facă poze în familie, alții au vizitat diverse locații din oraș, iar fetele au fost atrase în mod special de ședințe foto profesioniste după ce au fost machiate și coafate.

Potrivit Rodicăi Stratan, director executiv al centrului, la proiect au participat tineri cu vârsta între 16-35 de ani, care pe lângă faptul că au avut ședințe foto, au paticipat și la un șir de instuiri  de cunoaștere și autodezvoltare personală, formare a atitudinii civice și responsabilitate socială.

”Cele două obiective pe care ni le-am propus în cadrul proiectului sunt implicarea tinerilor cu dizabilități în viața socială și colaborarea  inter-sectorială pentru a crește echitatea și incluzinea socială a persoanelor cu dizabilități”, a declarat Rodica Stratan.

La rândul său, Mariana Caracaș, formator raional în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități a vorbit în cadrul evenimentului despre faptul că proiectul și-a atins scopul propriu-zis.

”Am vrut să scoatem în evidență viața normală pe care o duc tinerii cu dizabilități, dându-le șansa să își aleagă fiecare locul unde vor să-și desfășoare acest proiect fotografic. Fie că au ales să se machieze, fie să iasă la o masă în oraș, să viziteze muzeul, sau pur și simplu să socializeze – în fiecare ipostază i-am descoperit unici și deosebiți ca personalități aparte”, a menționat Mariana Caracaș.

Doina Harea

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *