Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 15 februarie

Până la data de 10 ianuarie 2021, în Republica Moldova au fost înregistrate, în total, 149391 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 3139 decese și 138440 au fost vindecate, iar 7812  rămân a fi cazuri active. Totodată, 4974 persoane au forme ușoare, tratându-se la domiciliu, iar 2540 sunt spitalizate.

Din acest motiv, la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, pe 13 ianuarie, a fost luată decizia de a prelungi starea d eurgență în sănătate publică până pe 15 februarie.

În context, Comisia a decis interzicerea, până la 15 februarie, a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

În continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în cinematografe, săli de concerte și case de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să desfășoare activitățile în strictă conformitate cu măsurile prevăzute în Instrucțiunea aprobată prin Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a CNESP.

Din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

CNESP a dispus ca instituțiile publice și private să activeze conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar. Pentru angajații care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanță.

Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor activa în regim special de lucru, de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *