Prim-ministrul Estoniei a demisionat. Motivul: acuzații de corupție aduse partidului său

Prim-ministrul Estoniei, Juri Ratas, și-a anunțat, în ziua de 13 ianuarie, demisia în legătură cu acuzații de corupție aduse Partidului de Centru, formațiunea sa politică, transmite dpa, potrivit Agerpres.ro.

Ratas a explicat că vrea să își asume responsabilitatea politică și să permită clarificarea acuzațiilor.

Autoritățile judiciare din Estonia au declanșat anterior o anchetă în ce privește un împrumut de stat pentru un proiect imobiliar. Patru persoane au fost arestate pe 12 ianuarie. Printre suspecți se află secretarul general a Partidului de Centru, un consilier al ministrului finanțelor și un dezvoltator imobiliar care a făcut frecvent donații acestei formațiuni.
Potrivit procurorului general, Taavi Pern ,nu există totuși motive de a crede că Juri Ratas a avut cunoștință despre această afacere.

Ancheta a fost declanșată în urma unui împrumut de aproape 40 milioane de euro acordat de o agenție guvernamentală de creditare în vara trecută pentru un proiect imobiliar la Tallinn. Potrivit procurorului, decizia de acordare a creditului ar fi avut legătură cu o donație substanțială către partid înaintea alegerilor din toamnă.

Ratas conducea un guvern de coaliție între Partidul de Centru, Partidul Conservator al Poporului (EKRE, populist de extremă dreapta) și formațiunea Isamaa (conservatoare).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *