Mașina tanc de la Peticenii Călărașilor

Unul dintre cele mai ciudate vehicule văzute vreodată în Moldova a fost creat la Peticeni, raionul Călărași. Potrivit www.piataauto.md, e un soi de tanc Frankenstein, având la bază mai multe componente de Lada 2106, cu un motor de Lada 2101, tot de la autoturisme marca Lada venind cutia de viteze şi cutia de transfer pentru tracţiunea maşinii.

Este o unitate de transport gândită foarte interesant, pe șenile, fiind extrem de bine calculată şi asamblată. Cel ce a creat-o este Vitalie Toderaşcu, un om foarte talentat în ale macanicii din satul Peticeni. A construit maşinăria acasă la el, timp de ceva mai mult de 3 luni, în iarna anului 2016, fiind ajutat de tatăl său.
Anume de la tatăl său a prins dragostea pentru asemenea experimente. N-a studiat mecanica sau ingineria. O perioadă a lucrat lemnar, apoi cu camioanele. Mecanica l-a atras mereu.

Când s-a apucat de transformarea Ladei, a făcut-o mai mult de dragul experimentului, ca să iasă ceva neobişnuit, cu care să-şi distreze şi copiii, și să meargă pe dealuri şi pe la pădure.

Au vizionat cu tatăl său nenumărate lecţii online de inginerie, şi-au făcut calculele, au găsit şenile, o maşină pentru piese și, în cele din urmă, au reușit.

„Principalul e să te apuci, iar pe urmă mâinile te vor bucura”, a spus Vitalie pentru piataauto.md.

Vehicolul construit a devenit o vedetă locală. Timp de aproape 4 ani i-a slujit lui şi familiei sale, până când motorul a cedat definitiv. Nu l-a mai schimbat. A decis să-l ducă la fier vechi, unde a fost observat de un mare amator de automobile ciudate.

În ultimii 5 ani, Vitalie a muncit mai mult în Franţa. Recent, a decis să revină definitiv acasă, la el în sat. Se pare că șansa i-a surâs chiar în ajun de an nou, talentul lui fiind remarcat. Acum ar putea să și-l folosească alături de alți amatori de mecanică, pentru a da o viață nouă unor automobile vechi și demult uitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *