Ce proiecte își propune Primăria municipiului Ungheni pentru anul 2021

”Anii următori vor fi foarte intenși, cu o muncă enormă și foarte diversificată. Este că va fi foarte și foarte mult de lucru. Ne dorim ca Ungheniul să devină și mai frumos, și mai atractiv atât pentru cetățenii simpli, cât și pentru investitori”, a subliniat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, îngtr-un interviu pentru presa locală.

Dânsul a informat și despre proiectele ce urmează să fie realizate în anul 2021. Deci:

– În 2021, se va lucra la Ghișeul unic al primăriei, astfel ca omul, atunci când are o necesitate, să poată veni la acest ghișeu, unde specialiștii să-l îndrume ce să facă. În acest mod, va fi eliminată birocrația și oamenii nu vor mai fi nevoiți să meargă din ușă în ușă pentru a-și soluționa problemele.

– Grație Programului „EU4 Moldova: regiuni-cheie”, va începe reconstrucția Pieței Independenței și a străzii Națională. Lucrările vor fi, cu siguranță, foarte mari și vor schimba semnificativ aspectul centrului municipiului.

– Se prevăd lucrări de peste 3 milioane de lei la grădinița „Tereza Sobolevschi” din sectorul Dănuțeni (schimbarea acoperișului, lucrări de interior) – grație aceluiași program „EU4 Moldova: regiuni-cheie”.

– În Ungheni Vale urmează să fie construite, pe strada Unghiului, trotuare pe ambele părți; va fi restabilită partea carosabilă a drumului.

– În Ungheni Deal Primăria își propune să extindă rețeaua de canalizare și să continue reabilitarea drumului, pentru a face un ciclu închis, astfel ca transportul urban de pe ruta nr. 4 nu doar să urce pe asfalt, ci și să coboare pe asfalt.

– Va începe lucrul asupra proiectului tehnic privind construcția rețelelor de canalizare în tot sectorul Berești. E o lucrare foarte complexă și de durată.

– Tot pentru anul 2021 se preconizează un proiect amplu de modernizare a iluminatului stradal în tot orașul. În acest scop, Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) ne va acorda un împrumut de 6352220 lei pe un termen de cinci ani, cu rata dobânzii de 3%. Contractul de împrumut a fost deja semnat.

– De asemenea, urmează să fie realizat un proiect foarte mare, cu suportul USAID, în cadrul Programului  „Comunitatea mea”, grație căruia vom construi 146 de stații auto, dintre care 106 – în municipiul Ungheni, iar alte 40 – în 8 localități limitrofe. Vrem să facem ordine în rutele locale și interurbane, ca toate microbuzele să se oprească în stații special amenajate, și nu acolo unde ridică omul mâna.

– Totodată, vor fi continuate și finalizate lucrările începute în anul 2020. Vor exista și proiecte mai mici, despre care vom vorbi pe parcursului anului 2021.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *