A crescut taxa de salubrizare pentru ungheneni. Și totuși, e de peste 3 ori mai mică decât în Chișinău

Începând cu anul 2021, fiecare unghenean va plăti lunar o taxă de salubrizare în valoare de 3 lei, cu 1 leu mai mult decât în anul 2020. O decizie în acest sens a fost luată de către Consiliul Municipal Ungheni în ultima zi a lunii decembrie.

În comparație cu capitala, unghenenii vor plăti de peste trei ori mai puțin. Taxa pentru salubrizare, aprobată de Consiliul Municipal Chișinău, e de 10 lei lunar pentru fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu și se va achita o dată în an, în luna noiembrie. Deci, fiecare persoană va achita 120 de lei. La Ungheni, într-un an, fiecare persoană urmează să achite 36 de lei taxa de salubrizare.

În Republica Moldova, taxa pentru salubrizare a fost introdusă pentru prima dată la 25 aprilie 2014, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr.47 din 27.03.2014 privind modificarea şi completarea unor acte legislative. Astfel, Parlamentul a instituit taxa pentru salubrizare în calitate de taxă locală obligatorie pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *