A crescut taxa de salubrizare pentru ungheneni. Și totuși, e de peste 3 ori mai mică decât în Chișinău

Începând cu anul 2021, fiecare unghenean va plăti lunar o taxă de salubrizare în valoare de 3 lei, cu 1 leu mai mult decât în anul 2020. O decizie în acest sens a fost luată de către Consiliul Municipal Ungheni în ultima zi a lunii decembrie.

În comparație cu capitala, unghenenii vor plăti de peste trei ori mai puțin. Taxa pentru salubrizare, aprobată de Consiliul Municipal Chișinău, e de 10 lei lunar pentru fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu și se va achita o dată în an, în luna noiembrie. Deci, fiecare persoană va achita 120 de lei. La Ungheni, într-un an, fiecare persoană urmează să achite 36 de lei taxa de salubrizare.

În Republica Moldova, taxa pentru salubrizare a fost introdusă pentru prima dată la 25 aprilie 2014, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr.47 din 27.03.2014 privind modificarea şi completarea unor acte legislative. Astfel, Parlamentul a instituit taxa pentru salubrizare în calitate de taxă locală obligatorie pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *