La Călărași se caută soluții pentru a eficientiza consumul de energie

Concursul de eseuri: „Promovarea eficienței energetice”, desfășurat la sfârșitul anului trecut la Călărași, s-a încheiat cu o festivitate de premiere la data de 14 ianuarie.

Cei 28 de participanți, cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, își fac studiile în diverse instituții de învățământ din raion.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Promovarea eficienței energetice în raionul Călărași (PEE-CĂLĂRAȘI)”, implementat în perioada august 2020 – august 2021, de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.

În cadrul evenimentului au fost acordate cinci diplome de gradul I, patru diplome de gradul II și trei diplome de gradul III. Învingătorii au primit în calitate de premii diverse enciclopedii, cărți, publicații, power bank etc, iar lucrările premiate vor fi publicate în Antologia de bune practici. Ceilalți participanți au primit diplome de mențiune. Totodată, toți participanții s-au ales cu pungi ecologice, caiete, mape, pixuri ecologice, tricouri etc.

Potrivit organizatorilor, eficiența energetică este astăzi un subiect destul de important pentru toți, iar prin organizarea acestui concurs s-a dorit ca generația tânără să preia din responsabilitate și să se implice mai activ în acest proces care ține de eficiența energetică.

„Concursul a fost unul foarte interesant. M-am informat mai mult la acest capitol și mi-am dat seama că zi de zi comitem un șir de erori legate de consumul de energie. Trebuie să transformăm în proprii eficiența energetică, pentru că doar astfel ne putem salva planeta. Mi-am așternut ideile și m-am bucurat că juriul mi-a oferit un onorabil loc întâi”, a declarat Laura Harea, elevă a Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Călărași.

Gheorghe Sorici, beneficiar al  Proiectului ”Sunt tânăr – deci mă implic” implementat de AO „ASCED” în parteneriat cu Ziarul ”Expresul”.

AO „ASCED” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Sunt Tânăr- deci mă implic”) în or. Călărași. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API)

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *