În 2020, din fondul rutier au fost reparate și date în folosință 5 sectoare de drum şi un pod. Ungheniul și Călărașiul au fost ocolite. Nisporeniul, însă, a beneficiat din plin

Foto: gov.md

Cinci sectoare de drum național, cu lungimea de 25,3 km, și un pod au fost date în exploatare pe parcursul anului 2020. Valoarea totală a lucrărilor e de peste 204 milioane de lei, bani din mijloacele fondului rutier, transmite MOLDPRES.

Care sunt sectoarele de drum finalizate și date în exploatare

1. Tronsonul, cu o lungime de peste 8 km din cadrul drumului național G91, care traversează localitățile Grozești, Zberoaia și Bălăurești din raionul Nisporeni.

2. Tronsonul cu o lungime de 3,2 km, în intravilanul localității Mărinici din raionul Nisporeni, parte a drumului național G92.

3. Tronsonul cu o lungime de 10 km, în intravilanul localităților Condrița din municipiul Chișinău și Suruceni din raionul Ialoveni din cadrul drumului național M1.

4. Tronsonul cu o lungime de 1,9 km, care traversează extravilanul localităților Speia, Telița Nouă și Bulboaca din raionul Anenii Noi, parte a drumului național G109.

5. Tronsonul cu o lungime de 2,2 km, care trece prin comuna Speia din raionul Anenii Noi, parte a drumului național G109.

Podul reparat și dat în exploatare, cu lungimea de 57 metri și lățimea – 12 metri, este peste râul Răut, parte a traseului național G52, care face conexiunea dintre satele Prodănești, Ștefănești, Ciutulești și Cașunca din raionul Florești.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *