Un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale. Este vizat și Călărașiul

Imagine simbol

ADR Centru, ca implementator al proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW, a semnat recent acordurile suplimentare de grant, în valoare totală de 10 milioane euro.

Acest grant va asigura continuitatea proiectului și dezvoltarea sistemelor de aprovizionare cu apă în localitățile din raioanele Strășeni și Călărași.

Potrivit adrcentru.md, din banii oferiți, 8,5 milioane euro vor fi utilizate pentru elaborarea proiectelor tehnice și contractarea lucrărilor de construcții pentru satele selectate ulterior. Restul de 1,5 milioane euro este destinat măsurilor complementare ce țin de dezvoltarea institutională și cresterea capacitatilor de operare a întreprinderilor ce gestionează serviciul de aprovizionare cu apă în cele două raioane din zona proiectului.

O activitate importantă ce va fi realizată în cadrul proiectului este regionalizarea operatorilor de apă din Strășeni și Călărași, astfel fiind posibilă prestarea serviciilor către toate localitățile conectate la noua sursă de apă în urma construcției magistralei Chișinău -Strășeni -Călărași.

La momentul actual, în cadrul proiectului se lucrează la elaborarea proiectului tehnic pentru noul apeduct și proiectele tehnice preliminare pentru 4 localități suplimentare.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia. Costul total al investițiilor preconizate  constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *