Două comune de pe ambele maluri de Prut s-au înfrățit în prag de sărbători

27 decembrie 2020 –  o zi însemnată pentru comuna Măcărești. În această zi, a fost încheiat un accord de înfrățire între comuna Măcărești și comuna Prisăcani, județul Iași, România.

Primarul de Măcărești, Sergiu Manciu a mers la Prisăcani pentru a încheia toate formalitățile, dar nu a mers cu mâna goală, ci cu un cadou de toată frumusețea. A adus în dar școlii gimnaziale din Prisăcani un bust al domnitorului Ștefan cel Mare, analog cu cel care se regăsește și în curtea liceului din Măcărești, mai ales că pe 27 decembrie este ziua comemorării Sfântului Ștefan.

„Ne-am gândit că ar fi bine ca bustul lui Ștefan cel Mare, ce se regăsește pe malul Prutului la Măcărești, să fie și în cealaltă parte a râului, anume în comuna Prisăcani, ca un îndemn al Unirii”, a declarat Sergiu Manciu.

De subliniat că și bustul din curtea Liceului „Elada” din Măcărești a fost donat tot de către Sergiu Manciu, în 2018, în perioada când nu era primar.

Asemenea gest, primarul îl explică și prin faptul că a considerat necesar de a dona bustul ca semn de recunoștință față de Guvernul României, care în 2020 a făcut o donație în sumă de  500.000 lei pentru repararea acoperișului grădiniței din localitate.

Potrivit lui Sergiu Manciu, semnarea acordului de înfrățire dintre comuna Măcărești și comuna Prisăcani, a fost posibilă datorită conlucrării acestora timp de 12 ani. ”În toți acești ani s-au desfășurat, în parteneriat, diverse activități educaționale între Liceul „Elada” din Măcărești și Școala Gimnazială Prisăcani grație mai multor proiecte desfășurate în comun”, a menționat primarul. Conform acordului de înfrățire, cele două comune vor colabora în diferite domenii: social, cultural, sportiv, etc. Mai ales, de comun acord, acestea două vor putea să atragă și fonduri europene.

Pentru comuna Măcărești acest acord nu este unicul. În 2018 Măcăreștiu s-a înfrățit cu o altă comună din județul Iași – Cozmești.

 

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *