Cea mai friguroasă noapte din ultimii 3 ani, s-a înregistrat noaptea trecută

Noaptea trecută a fost cea mai geroasă din ultimii trei ani, informează Noi.md.

Cea mai joasă temperatură, de minus 21 de grade Celsius, s-a înregistrat la Bălţi.  În timpul nopţii, temperaturile au variat între minus 21 şi minus 18 grade Celsius la nord. A fost ger şi în raioanele de centru, unde maximele nu au depăşit minus 16 grade. Cel mai frig a fost în localităţile din raioanele Criuleni şi Călăraşi. La Sud, temperaturile au oscilat între minus 19 şi minus 14 grade, minima termică fiind înregistrată în raionul Ştefan-Vodă.

„Comparativ cu anul trecut, a fost mai rece, fiindcă anul trecut am avut temperaturi de pînă la minus 10 grade Celsius. În general, în ultimii 20 de ani, astfel de temperaturi se atestă odată la doi, trei ani. Oricum, acest val de aer rece a fost doar pe o perioadă de trei zile şi ne aşteptăm ca temperaturile să revină la normal”, susțin meteorologii.

Potrivit meteorologilor, situaţia este anormală pentru această perioadă, cînd noaptea nu ar trebui să fie mai puţin de minus 10 grade. Meteorologii mai spus că, deocamdată, culturile agricole nu au fost afectate de îngheţ. Pe de altă parte, meteorologii prognozează o încălzire treptată a vremii. În perioada următoare, noaptea va fi pînă la +1 grade Celsius, iar ziua se vor înregistra pînă la +9 grade.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *