Doc. / După ce a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii”, activitatea directorului Spitalului Raional Ungheni, a fost declarată de consilierii raionali nesatisfăcătoare

Președintele Igor Dodon îi înmânează ordinul lui Andrei Alexeev

După ce, cu un an și jumătate în urmă, Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, în prezent președinte al PSRM, îi înmâna directorului Spitalului Raional Ungheni, Andrei Alexeev, ordinul „Gloria Muncii”, ”pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție la perfecționarea procesului curativ-profilactic și înalt profesionalism”, după ce, timp de cinci ani consecutiv Spitalul Raional din Ungheni, condus de Andrei Alexeev, s-a aflat în top 5 cele mai bune spitale raionale din Republica Moldova, consilierii raionali au decis demiterea lui.

S-a întâmplat pe 15 ianuarie, în plină pandemie, fiind convocată, în acest scop, o ședință extraordinară. Cererea pentru convocarea ședinței respective a fost semnată de 18 consilieri ai Partidului Platforma DA, Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și PLDM.

Anterior, încă în luna martie, președintele raionului, Ghenadi Mitriuc, a emis o dispoziție cu privire la instituirea Grupului de lucru pentru examinarea situației în cadrul ÎMSP „Spitalul Raional Ungheni”, urmare a unor plângeri din partea unui grup de femei că nu are cine le consulta, căci medicii pleacă din cauza piedicilor puse de către administrația spitalului în luna ianuarie 2020.

În aceeași zi de 15 ianuarie 2021, au fost convocate cele trei comisii și, ulterior, ședința Consiliului Raional, la care au participat 29 de consilieri. Cu 23 de voturi pro, activitatea directorului Andrei Alexeev a fost declarată nesatisfăcătoare, el fiind înlăturat de la conducerea Spitalului Raional Ungheni, fiind numit interimar Vladimir Popovici. Împotrivă au votat consilierii PAS, iar alți 3 consilieri s-au abținut.

Iată Nota informativă despre activitatea Spitalului Raional Ungheni pe 9 luni 2020

Decizia Consiliului Raional Ungheni vine după anunțarea concursului pentru suplinirea funcției de director al instituției medicale din Ungheni. La concurs au fost admiși doi candidați: Andrei Alexeev și Vladimir Popovici. În ziua concursului, Vladimir Popovici nu s-a prezentat, acuzând probleme de sănătate.

Pe 18 ianuarie, un grup de medici de la Spitalul Raional Ungheni a venit la Consiliul Raional, indignați de decizia luată. Potrivit lor, Vladimir Popovici, fiind condamnat acum câțiva ani, nu are nici un drept să conducă spitalul. Mulți dintre ei, susține doctorul Lucia Bulgaru, cea care luptă de aproape zece luni pentru sănătatea și viața pacienților infectați cu COVID-19 la Ungheni, sunt deciși să-și dea demisia – asta, în condițiile în care spitalul duce lipsă cronică de cadre medicale.

În replică, președintele raionului, socialistul Ghenadi Mitriuc, i-a sfătuit pe medici să depună o cerere la Consiliul Raional, în care să menționeze că nu sunt de accord cu decizia luată pe 15 ianuarie.

De notat că, în alegerile prezidențiale, doctorul Vladimir Popovici a venit cu un mesaj video în susținerea actualului lider socialist, Igor Dodon.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *