O stradă din orașul Cornești va purta numele unui medic ce și-a dedicat viața copiilor corneșteni

De acum înainte, una dintre străzile orașului Cornești, raionul Ungheni, va purta numele doctorului Boris Balan, care și-a dedicat viața medicinei și, în mod special, pediatriei.

Boris Balan

Nu a existat în orașul Cornești familie care să nu fi apelat la Boris Balan pentru a trata și chiar a salva viața unui sau altui copil.

A venit la muncă în Spitalul din Cornești imediat după absolvirea facultății și a lucrat aici peste 30 de ani, dedicându-se cu trup și suflet profesiei pe care și-a ales-o.

Prin Decizia 9/12 din 9 decembrie 2020, Consiliul orășenesc Cornești a votat în unanimitate să aprobe „atribuirea numelui Boris Balan străzii de acces din orașul Cornești de la strada centrală – Ștefan cel Mare până la strada Pantelimon Halippa (spre Grădinița din orașul Cornești).

„Decizia luată reprezintă un gest de recunoștință și apreciere față de toată dedicația și implicarea pe care a avut-o mult îndrăgitul și cunoscutul medic Boris Balan la menținerea stării de bine și sătătate a locuitorilor din Cornești, de la mic la mare. Plecăciune și omagiu pentru tot ceea ce ați facut, mult stimate Boris Balan”, a scris ea pagina sa de facebook primarul localității, Vera Buga.

Boris Balan a plecat la cele veșnice pe 15 noiembrie 2020, la vârsta de 66 de ani. Deși locuia, în ultimii doi ani, la Chișinău, a fost înmormântat la Cornești, acolo unde și-a petrecut cea mai importantă perioadă a vieții sale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *