Ungheniul – un „centru turistic” pentru ieșeni, consideră un profesor universitar din vechea capitală a Moldovei

Lectorul universitar, dr. Mihai Bulai, prodecanul Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a creat un infografic cu cele mai interesante şi atractive obiective turistice aflate în apropierea Iaşului, printre care se regăsește și Ungheniul.

Infograficul propus se referă la petrecerea timpului liber într-o zonă mai apropiată de Iași, la o distanță de 60-80 de kilometri. Sunt menționate, în mare parte, oraşe. Alături de Huşi, Vaslui, Roman, Paşcani, Hârlău, Bivolari, este și Ungheni din Republica Moldova.

Potrivit infograficului creat, la Ungheni turiștii pot vizita: Podul Eiffel, Muzeul de Istorie și Etnografie, Restaurant „Salat”, Restaurant „La Crama”, Piața Agro Centrală, Catedrala „Alexandru Nevski”, Muzeul satului Pîrlița.

„Materializarea hărţii în acest moment a fost generată de necesitatea majoră actuală de a avea o imagine a posibilităţilor de petrecere a timpului liber la maximum 1-2 ore de casă”, a explicat Mihai Bulai pentru Ziarul de Iași.

Harta a fost completată și cu ajutorul utilizatorilor reșelelor sociale, și urmare a examinării mai multor platforme de turism și site-uri oficiale ale centrelor de informare turistică etc.

Potrivit profesorului, nu este exclus ca pe viitor să se realizeze un material tipărit plecând de la aceste destinaţii sau chiar o aplicaţie/site interactiv.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *