Știi ce zi e azi?

9 decembrie este a 343-a zi a calendarului. Mai sunt 22 de zile până la sfârșitul anului.

Astăzi este:
Ziua internațională de luptă împotriva corupției. Instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2003, Ziua internaţională împotriva corupţiei este sărbătorită, în fiecare an, la 9 decembrie. „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii”, scria Mihai Eminerscu în ziarul „Timpul” la 18 aprilie 1879.

Ziua internațională de comemorare a victimelor crimei de genocid. A fost instituită pe 11 septembrie 2015, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 9 decembrie fiind data la care, în 1948, a fost adoptată Convenţia pentru prevenirea şi pedepsirea crimei de genocid.

Evenimente

1793: La New York apare unul dintre cele mai vechi ziare, „American Minerva”.

1843: Apare prima carte poștală cu felicitare de Crăciun. Ea a fost realizată de pictorul și academicianul britanic John Horsley.

1948 – Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenția pentru prevenirea și reprimarea crimei de genocid.

1968 – Americanul Douglas Engelbart de la Institutul Stanford din SUA prezintă invenția sa numită mouse, unul dintre cele mai importante dispozitive periferice de introdus comenzi ale computerului modern.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *