Republica Moldova și România: A fost lansat un proiect comun de utilizare eficientă a biomasei vegetale

Republica Moldova și România au lansat un proiect comun de utilizare eficientă a biomasei vegetale – „Îmbunătățirea calității biocombustibililor solizi produși din materii prime colectate de pe ambele maluri a râului Prut”.

Acesta va fi realizat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova și are drept scop eficientizarea utilizării biomasei vegetale, colectate de pe ambele maluri ale Prutului, pentru îmbunătățirea eficienței energetice în acord cu politicile de dezvoltare ale Uniunii Europene.

„Proiectul reprezintă o platformă importantă de cooperare între Republica Moldova și România. Activitățile planificate în cadrul acestui proiect vin să acopere necesitățile din sector, contribuind la stabilirea unei dezvoltări economice prin eficientizarea folosirii biomasei vegetale în scopuri energetice, dezvoltarea laboratoarelor de cercetare, utilizarea efectivă a resurselor și a potențialului științific cu impact economic în domeniul biocombustibililor solizi, atât în Republica Moldova, cât și în România”, a declarat la evenimentul de lansare a proiectului Tatiana Nistorică, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite sursa citată.

Proiectul are o valoare de 200 de mii de euro și a fost elaborat de Universitatea Agrară de Stat din Moldova în comun cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *