De Ziua Națională a României. „Unghenenii” și ,,Moldovenii din cetate” și-au dat mâna și s-au felicitat reciproc

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, „Unghenenii” și ,,Moldovenii din cetate”, ansambluri de dans – primul din municipiul Ungheni, al doilea – din comuna Moșna, județul Iași – s-au văzut și și-au urat „La mulți ani!”.

La inițiativa Silviei Zagoreanu, directoarea Palatului de Cultură din Ungheni, a avut loc, în acea zi, o  ședință on-line cu genericul ,,Conexiuni culturale românești fără frontiere. Ungheni – Moșna”, la care au participat dansatori din cele două localități, dar și viceprimarul de Ungheni, Dionisie Ternovschi, primarul de Moșna, Georgel Popa, coregrafi, profesori.

„Întâlnirea a fost una de suflet, în care participanții și-au adresat unii altora felicitări cu ocazia sărbătorii, exprimându-și dorința de a se revedea, dar și sentimentele de încredere privind Unirea”, se arată pe pagina de facebook a Palatului de Cultură din Ungheni.
Totodată, a fost discutat planul de colaborare între cele două colective artistice, acesta fiind axat pe activități metodice, întâlniri on-line și chiar la diverse eveninimente.

Colaborarea între ansamblurile ,,Unghenenii” și ,,Moldovenii din cetate” a început în primăvara anului curent, prin participarea artiștilor de la Moșna la Festivalul ,,Mărțișor”, desfășurat la Palatul de Cultură din Ungheni.

Reprezentanții autorităților publice din cele două localități au menționat importanța legături culturale ce se încheagă, or, potrivit lor, această colaborare înseamnă, de fapt, un pas spre Unire.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *