Târgul Meșterilor Populari din Chișinău. Vor participa sau nu meșteri populari din Ungheni

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial și Uniunea Meșterilor Populari din Republica Moldova anunță organizarea Târgului Meșterilor Populari.

Evenimentul se va desfășura în perioada 28-29 noiembrie, între orele 10.00 și 15.00, în curtea Muzeului. La Târg vor paticipa meșteri populari din diverse localități ale Republicii Moldova.

Potrivit Secției Cultură și Turism Ungheni, deocamdată, nu a fost invitat nimeni din raionul Ungheni.

La momentul actual, în raion sunt doar patru meșteri populari, membri ai Uniunii Meșterilor Populari din Moldova. Totodată, fiecare localitate are meșterii și meșterițele sale, care realizează adevărate opere de artă, fie că e vorba de cioplitul în lemn, de țesutul covoarelor sau de împletitul din lozie.

Târgul se va desfășura cu respectarea Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19 la organizarea evenimentului în aer liber, conform Hotărârii nr. 30 din 11.09.20 și a cerințelor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, anunță organizatorii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *