La Ungheni are loc Forumul Tinerilor Artiști Plastici. Inițiatoarea este o ungheneancă, studentă la Iași

În aceste zile, la Ungheni se desfășoară Forumul Tinerilor Artiști Plastici. Startul a fost dat pe 21 noiembrie, iar punctul final va fi pus pe 12 decembrie.

Potrivit organizatorilor, în această perioadă vor avea loc master-class-uri susținute de profesorii Școlii de Arte Plastice din Ungheni, dar și o expoziție-concurs.

Evenimentul este un proiect al unei tinere unghenence, Irina Robuleț.

NOTĂ:

În fotografie: Irina Robuleț

Irina Robuleț a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Unggheni, fiind și președinta Consiliului elevilor de aici. Pe perioada studiilor la Ungheni, s-a implicat în numeroase activități de voluntariat; a fost viceleader la Voluntari Pro Ungheni, comunicator la Consiliul Naţional al Elevilor. A învăţat la Școala de Arte Plastice Ungheni, a frecventat Studioul de dans modern “Mega-Dance” de la Palatul de Cultură din Ungheni.

La fel de activă e și la Iași, unde studiază Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Este voluntară la Liga Studenţilor Economişti Iaşi, vicepreședinte Relații Externe la Liga Studenţilor Economişti Iaşi, tudent reprezentant în Consiliul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor . A fost coordonator al Departamentului de Artă și Creație la Liga Studenţilor Economişti Iaşi, voluntar la ATRAG Iași – Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor.

Proiectul respectiv face parte din sub-programul destinat tinerilor din diaspora, din cadrul programului guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, fiind finanțat de Proiectul „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat, la rândul său, de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul unei expoziții.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *