VIDEO / Cele mai bune 10 eseuri despre lectură sunt publicate și în ziarul EXPRESUL

În luna iulie, Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni a dat startul Concursului „Cel mai bun eseu despre lectură”, etapa raională. Aceasta face parte din cadrul Concursului Național din cadrul Programului Naţional LecturaCentral (PNLC) „CEL MAI BUN ESEU DESPRE LECTURĂ”
Scopul acestui concurs a fost stimularea interesului copiilor pentru lectură, creație și generarea unor idei originale, moderne de promovare a lecturii.
Concursul s-a desfășurat în trei etape: 1 iulie – 31 august (etapa locală, organizată de Biblioteca publică teritorială); 1 – 30 septembrie (etapa raională).
La concurs au participat copii cu vârsta cuprinsă între 8 – 16 ani din întreg raionul Ungheni. Astfel, în cadrul concursului au participat 56 de copii cu 56 de eseuri.
Cele mai bune 10 eseuri, selectate de către juriu, sunt publicate în ziarul regional ”Expresul”. Următiți fiecare ediție de vineri a ziarului, începând cu 2 octombrie la rubrica: ”Gânduri – rânduri despre carte și lectură” din pagina 2.
Iar mai jos, puteți urmări secvențe din cele 56 de eseuri ale copiilor despre  LECTURĂ.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *