”Nocturna bibliotecilor” 2020 – altfel. Bibliotecile din Ungheni și Călărași au rezistat infodemiei!

Biblioteca Ungheni

Majoritatea bibliotecile publice din țară au fost implicate în campania „Nocturna Bibliotecilor”, ce s-a desfășurat pe data de 25 – 26 septembrie. Iar Biblioteca Publică Raională „Grigore Vieru” din Călărași și Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni nu au rămas în urmă.
În acest an, Campania s-a desfășurat sub genericul ”Rezistăm infodemiei”.
Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni și-a propus să marcheze acest eveniment printr-o proiectare de film „Добро пожаловать, президент” (nota. red. – ”Bine ai venit, președinte!”) prin dezbateri în grup și concurs de fotografii. Participanții au putut să admire și o expoziție amenajată în aer liber ”O poveste în culori”. A fost amenajat și un spațiu special dedicat celor ce doresc să participe la concursul foto pentru a promova campania. „Se pare că utilizatorii noștri se tem de întrunirile de grup în această perioadă. Sincer, ne-am așteptat la mult mai mulți participanți, dar nu disperăm, avem și alte activități menite să antreneze cititorii noștri”, ne-a spus Aliona Manciu, șefa Serviciului Asistență Metodologică de la Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir”.
La rându-i, Biblioteca Publică Raională „Grigore Vieru” din Călărași, a inițiat un program online, dar și offline variat. O întâlnire online a avut loc cu scriitoarea Marcela Mardare. Tot online, a avut loc și concursului declamatorilor de poezie în baza cărții „Ochiul de sub copertă” al autorului călărășean Efim Chicu.
În regim offline, s-a lansat cartea „Poeme de încălzit sufletul” al autoarei Rodica Gavriliță. Spre final a fost organizată și o tombolă cu premii pentru participanții offline.
„Chiar dacă ediția din acest an s-a desfășurat într-un mod diferit, în care s-a simțit lipsa unui public viu, totuși, consider că am reușit să ne atingem scopul propus”, a subliniat Galina Agafița, directoarea Bibliotecii.
De suliniat că, Campania ”Nocturna Bibliotecilor” este organizată de către Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Irex Europe și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Aceasta are drept scop promovarea bibliotecilor și a activităților creative gândite cu drag de bibliotecari pentru toate categoriile de utilizatori.
Biblioteca Călărași

Autor: Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *