FOTO / Târgul Meșterilor Populari de la Călărași, la prima sa ediție

Voie bună, multitudine de obiecte lucrate manual, oameni dornici de vorbă, cântece de veselie, lume îmbrăcată în port popular – așa a arătat duminică, 27 septembrie, scuarul Consiliului raional Călărași.

Foto: Facebook – Direcția Cultură și Tursim, Călărași

Aici s-a desfășurat Târgul Meșterilor Populari, organizat de Consiliul raional, Direcția Cultură și Turism Călărași, în colaborare cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.
În cadrul târgului, peste 30 de meșteri populari, din diverse regiuni ale țării, au venit și și-au expus lucrările realizate cu multă străduință. Organizatorii au făcut, în mod repetat, apel la vizitatori să suțină abnegația meșterilor prin procurarea de produse realizate manual. ”Doar astfel îi vom încuraja pe meșteri să-și continuie activitatea în condițiile crizei în care ne-am pomenit”, a declarat,de la microfon, Zinaida Țurcanu, vicepreședinta raionului Călărași.
”Acest eveniment reprezintă o acțiune importantă pentru promovarea meșterilor populari și a turismului cultural. Raionul Călărași dispune de un potențial cultural enorm care trebuie cunoscut, valorificat și protejat”, a declarat Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
Gazdele evenimentului și-au expus public intenția de a transforma Târgul Meșterilor Populari de la Călărași într-unul tradițional, cu multe ediții de succes.






 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *