Campanie Mobilă pe Biciclete. Au informat cetățenii despre regimul liberalizat de vize

De adrenalină și senzații tari au avut parte zeci de persoane, participante la Campania Mobilă pe Biciclete, organizată de Asociația Obștească ”Alternative Sociale”, în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Fmiliei Ungheni.

Foto: Facebook – AO ”Alternative Sociale”

La 26 septembrie, un grup de cicliști, angajați ai Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, membri ai Asociației Obștești ”Alternative Sociale” dar și voluntari, s-au echipat cu măști de protecție, chipiuri, tricouri și rucsac cu gustări și apă, dar și multe pliante informative, au urcat pebiciclete și au pornit într-o aventură pe două roți către hotarul Uniunii Europene.
Aceștia au pornit din Parcul Central ”Micul Cluj” din Ungheni și au parcurs 23 de kilometri până la vama Sculeni. Ajunși la fața locului, aceștia au repartizat cetățenilor care traversau frontiera, materiale informative cu privire la regimul liberalizat de vize. ”Acestea au fost împărțite cu scopul de a diminua iregularitățile comise de cetățenii moldoveni în spațiul European”, ne spune Andriana Frasin, președinta AO ”Alternative Sociale”.
Potrivit dânsei, scopul major al acestei activități a fost de a informa cetățenii care traversează hotarul Uniunii Europene, despre prevederile regimului liberalizat de vize, regulilele de intrare și de ședere în spațiul european, despre importanța respectării legislației locale și ordinii publice și care sunt valorile și principiile europene.
Totodată, Andriana Frasin a mulțimit tuturoro celor care s-au implicat în buna organizare și desfășurare a evenimentului: Poliției de Frontieră a punctului de trecere Sculeni, Serviciului patrulare al Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului de plasament pentru persoane adulte și vîrstnice „Sfîntul Vasile cel Mare” Sculeni, dar și voluntarilor.
„Campania Mobilă pe Biciclete” face parte din seria de activități ce se desfășoară în cadrul proiectului „Regim liberalizat de vize, bună guvernare și bune maniere în spațiul european”, implementat de A.O „Alternative Sociale” în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.





📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *