VIDEO. Cum va fi organizată Ziua Națională a Vinului pe timp de pandemie

Oficiul Național al Viei și Vinului a lansat un spot dedicat celei de-a 19-a ediții a Zilei Naționale a Vinului, care va fi organizată pe 3 și 4 octombrie.
”Mesajul video este o invitație de a celebra împreună cu prietenii și familia, indiferent unde ne aflăm, zilele în care ne vom spune „Eu deVIN sărbătoare” și vom deschide acasă un vin bun”, se menționează într-un comunicat al Oficiului Național al Viei și Vinului.
„Suntem unici în lume cu așa tip de sărbătoare, ceea ce ne face să ne mândrim. Nu e doar un eveniment pentru a servi vin, ci și pentru a savura acest produs minunat, dar și a ne promova pe piața atât internă, cât și externă. Luând în considerare că mai mult de 150 de mii de persoane din agricultură activează în acest domeniu, face ca această sărbătoare să aibă o conotație importantă nu doar la nivel național, dar și în fiecare familie”, a subliniat Mihail Machidon, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul unei conferințe de presă, organizată cu acest prilej.
Pentru a compensa lipsa standurilor vinificatorilor și a programului cultural tematic din acest an, pe 3 și 4 octombrie, în centrul capitalei va fi corganizată o expoziție cu etichete, ce arată istoria și evoluția sectorului timp de 20 de ani. Tot în centrul capitalei va fi înmânat Premiul Mare al festivalului, vor fi oferite premii vinăriilor și oamenilor care stau în spatele industriei vitivinicole, 2 premii speciale pentru doi jurnaliști străini care au scris despre vinurile Moldovei. Totodată, va fi organizat un webinar cu 9 jurnaliști de peste hotare, care vor degusta patru vinuri emblematice.
Ziua Națională a Vinului va fi marcată și la vinăriile din Republica Moldova. Respectând toate măsurile de siguranță, vinificatorii vor primi grupuri mici de vizitatori și vor organiza pentru ei degustări de vinuri, excursii.
Oficiul Național al Viei și Vinului își propune să depună toate eforturile ca, în următorii ani, sărbătorea Ziua Națională a Vinului să fie înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.
https://www.facebook.com/wineofmoldova/videos/241661817262236
Urmăriți pagina wineday.wineofmoldova.com, dar și paginile de Facebook și Instagram ale Wine of Moldova, pentru a afla cum puteți participa și pentru a fi la curent cu noutățile ediției a 19-a Zilei Naționale a Vinului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *