Va fi îmbunătățită secțiunea de drum care începe de la intersecția cu drumul național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni-Hotarul cu România

Foto: asd.md

Luni, 7 septembrie, a fost semnat contractul pentru îmbunătățirea unui sector de drum local, din cadrul Coridorului 13 între Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”(ASD) și ”Rutador” SRL, informează www.asd.md.

Foto: asd.md

Astfel, în rezultatul executării contractului menționat, va fi îmbunătățită secțiunea de drum care începe de la intersecția cu drumul național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni – Hotarul cu România și continuă pe o lungime de 10,9 km, traversând satele Pîrlița și Alexeevca (raionul Ungheni), asigurând accesul către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor din zona respectivă.
Acest sector conectează celelalte 3 sectoare de pe Coridorul 13 cu drumul R1 facilitând accesul către unele localități precum Milești, Seliște, Bălănești, Găureni, Păruceni și Vînători din raionul Nisporeni.
Structura rutieră va fi reparată pe toata lungimea sectorului de drum prin aplicarea îmbrăcămintei rutiere noi, care va fi de două tipuri: din beton asfaltic așternut pe asfalt reciclat la rece şi din două straturi de asfalt așternute pe un strat de bază de piatră spartă de calcar. Siguranța rutieră urmează a fi îmbunătățită prin amenajarea intersecțiilor, aplicarea semnelor rutiere, parapetelor metalice, stâlpilor de ghidare, dar și a marcajului rutier.
Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, realizarea cărui este posibilă datorită suportului financiar acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Mondială prin Acordul de Finanțare nr. 5747-MD semnat la data de 28 aprilie 2016.
Valoarea totală a contractului este de peste 84 milioane lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *