Pompierii călărășeni îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer

Imagine simbol

imagine reprezentativă

Pînă la data de 9 septembrie, în cadrul Unității de  salvatori și pompieri Călărași au fost înregistrate 127 cazuri de intervenție la lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate și gunoi menanjer. ”Aceasta reprezintă circa 3,9% din intervențiile de pe republică ce pun în pericol localitățile, zonele forestiere, valorile materiale a raionului Călărași”, a subliniat Eugenia Moraru, ofițer Serviciul Prevenție a Secției Situații Excepționale Călărași.
Astfel, Serviciul Prevenție a Secției Situații Excepționale Călărași atenționează populația despre riscul incendiilor de vegetație.
Informarea oamenilor vine în contextul avertizării lansate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat de pericol excepțional de incendiu  – clasa V, care se va menține pe teritoriul țării în intervalul 5 – 12 septembrie 2020.
În acest sens pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. Mai mult, cetățenii sunt rugați să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere. În condiții de umiditate redusă, vînt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. ”În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii sunt îndemnați să sune Serviciul 112, pentru ca echipele de intervenție să poată lichida incendiile în faze inițiale, întrucât informarea întârziată poate duce la incendii pe spații extinse”, a mai adăugat Eugenia Moraru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *