Un nou proiect pentru satul Romanovca. Oamenii vor avea unde să se adune

În scurt timp, satul Romanovca din raionul Ungheni va avea un loc bine amenajat, în preajma unui izvor, unde vor putea să se adune de la mic la mare.
Asta, pentru că Grupul de Inițiativă Locală ”Fulger” a purces la implementarera proiectului ‘’Cu mult dor – lângă izvor’’, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni prin Programul de Granturi mici 2020.
În zona respectivă va fi instalată o masă cu acoperiș, o masă pentru șah, un scrânciob, va fi construit un podeț de acces spre teritoriul amenajat, va fi instalat și un coș de gunoi. Zona va fi îngrădită cu un gard împletit din nuiele (vedeți fotografia din stânga).
Costul total al proiectului este de 30390 lei, dintre care Fundația Comunitară Ungheni a oferit 18050 lei; 1500 lei – Grupul de Inițiativă Locală ”Fulger”, iar 10840 lei – contribuția comunității.
Oamenii au fost deja informați despre activitățile proiectului, au fost distribuite materiale informative. Voluntarii, alături de echipa proiectului, au curațat terenul unde urmează să fie amenajat spațiul, care se dorește prietenos tuturor generațiilor din comunitate, fie că e vorba de copii, adolescenți, sau adulți.
Totodată, aici se dorește să fie organizată Ziua Apelor, o tradiție frumoasă, încetățenită la Romanovca, precum și alte sărbători.
Proiectul se va încheia în luna noiembrie.

Lucrările au început
Lucrările au început


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *