Localnicii din Mănoilești vor lăsa telefoanele mobile în favoarea cărților

Vor lasă telefoanele mobile acasă și vor veni la bibliotecă să citească cărți. Și asta pentru că la Mănoilești a fost dat startul unui proiect frumos: ”Lectura – poarta de acces către cultură și educație”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni.
Acesta presupune construcția unei biblioteci în aer liber. ”Există oameni care preferă mirosul de iarbă verde în detrimentul mirosului specific unei bibliotecă, de aceea un grup de tineri din satul Mănoilești, au venit cu inițiativa de a amenaja o bibliotecă în spațiu liber, o bibliotecă cu soare, ploaie și miros de vară, o bibliotecă de unde se pot împrumuta și dona cărți, fără orar, fără abonamente”, se arată într-o postare pe Facebook.
Proiectul este implementat de Grupul de Inițiativă „Speranța” din Mănoilești.
Astfel, la Mănoilești va fi amenajat un spațiu împrejmuit cu gard din cherestea unde va fi instalată o bibliotecă în aer liber. Potrivit Nicoletei Crudu, coordonatoarea proiectului, biblioteca în aer liber va oferi posibilitatea copiilor să răsfoiască și să citească poveşti, poezii şi ghicitori, iar celor mari, cărţi cu diverse tematici.
Cititorii vor putea chiar să ia cartea acasă pentru a o citi, ca mai apoi s-o întoarcă la bibliotecă. Totodată va putea și să doneze cărți din biblioteca proprie.
În acest spațiu vor mai fi instalate alte trei mini – biblioteci, unde vor fi cărți pe gustul fiecăruia. ”Localnicii vor veni la foișorul – bibliotecă și, în loc de telefoane și internet vor fi atrași de cărțile de pe rafturile căsuțelor unde sunt depozitate”, a subliniat Nicoleta Crudu.
De subliniat că, costul total al proiectului este de 58 mii 835 lei, dintre care Fundația Comunitară Ungheni va oferi 24 mii 940 lei, restul 33 mii 895 lei va fi contribuția comunității, ceea ce ar implica nu doar contribuție financiară dar și lucrări de voluntariat la implementarea proiectului.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *