Un havuz pentru locuitorii comunei Mănoilești

În parcul de lângă biserica din Mănoilești, în curând, va fi construit un havuz.
Portivit coordonatoarei proiectului, Nicoleta Diaconu, construcția acestuia face parte din proiectul „Ziua vecinilor, la havuzul cunoașterii”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni și implementat Grupul de Inițiativă „Viitorul” din Mănoilești.
Deci, în parcul de lîngă biserică, care este amplasat la intersecția dintre două sate iar localnici din ambele mahale, atât cei mici, cât și cei mari vor putea să se întâlnească aici. ”Aceste întîlniri vor stimula dezvoltarea relațiilor”, a subliniat Nicoleta Diaconu.
Totodată, lângă havuz va fi instalată și o statuetă – fata cu ulcior – ce semnifică prietenia continuă. Vor fi instalate și bănci, unde pe perioada caldă, sub murmurul apei curgătoare, vecinii vor putea sta de vorbă, sau chiar să organizeze diverse concursuri de idei.
Ulterior, aceste idei de proiecte vor fi colectate în „Cutia cu idei”, la care vor avea acces toți localnii. ”Prioritate vor avea ideile originale, discutate la ziua vecinilor organizată în fiecare sâmbătă”, a mai spus coordonatoarea de proiect.
De subliniat că, costul total al proiectului este de 44 mii 480 lei, dintre care  Fundația Comunitară Ungheni vine cu contribuția de 24 mii 480 lei. Contribuția comunității constituie 20 mii lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *