Primăria orașului Călărași a dat startul depunerilor de proiecte

Fiecare cetățean are posibilitatea de a se implica în soluționarea unor probleme din comunitatea lor.  Iar pentru aceasta, primăria orașului Călărași va finanța din bugetul public local mai multe proiecte din diverse domenii, înaintate de cetățenii orașului Călărași.
”Scopul proiectului ”Bugetarea Participativă constă în încurajarea participării cetățenilor în etapele planificării bugetului și dezvoltarea comunității””, se arată într-un comunicat emis de Primăria orașului Călărași.
Astfel, dacă ați semnalat o problemă și doriți să vă implicați în soluționarea ei, sau aveți idei de dezvoltare a orașului, propuneri, soluții concrete, atunci aveți posibilitatea să participați prin depunerea unui proiect.
Apropo, proiectele pot fi depuse de către toți cetățenii care locuiesc în orașul Călărași doresc să se implice în dezvoltarea orașului, care au vârsta de cel puțin 18 ani, grupuri de inițiativă, asociaţii obşteşti locale. Iar domeniile eligibile sunt: Extinderea şi amenajarea spaţiilor verzi şi spaţiilor publice (plantarea arbori şi flori, piaţete, mobilier stradal, iluminat public, zone verzi, amenjarea staţiilor); Crearea/reabilitarea zonelor de odihnă, locuri de joacă pentru copii, obiectivelor patrimoniului cultural şi touristic; Dezvoltarea şi diversificarea activătăţilor socio-culturale şi sportive; Sănătatea şi prevenirea situaţiilor de criză; Protecţia mediului (eficienţă energetică, salubritate şi colectarea deşeurilor); Digitalizare (proiecte IT menite să crească gradul de utilizare a tehnologiilor în scopul îmbunătățirii calității vieții şi eficientizării conceptului urbanistic şi turistic).
Proiectele pot fi depuse începând cu data de 15 august până la 1 octombrie. ”Solicitantul poate formula doar o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile de indicate”, se mai arată în comunicat.
Important este că pentru a demonstra necesitatea și importanța proiectului pentru comunitate, solicitantul va trebui să colecteze cel puțin 20 de semnături de susținere din partea cetățenilor. Iar la final solicitantul va depune formularul de aplicare al proiectului și lista semnăturilor
Suma maximă stabilită pentru un proiect este de 50 mii lei. Proiectele care vor depăşi suma maximă stabilită nu vor fi acceptate. Suma totală alocată din bugetul local al Primăriei orașului Călărași pentru Bugetarea Participativă este de 200 mii lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *