Revine starea de urgență în sănătate. Și Călărașiul, și Ungheniul, și Nisporeniul – cu grad de alertă „Cod Roșu”. Ce restricții vor fi

Din nou stare de urgență în sănătate publică. De la 1 octombrie. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNSEP) reintroduce mai multe restricții pentru cetățeni, în scopul prevenirii răspândirii infecției Covid-19.
Și Călărașiul, și Ungheniul, și Nisporeniul se numără printre raioanele, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”.
 
Măsurile restrictive generale revin. Iată care sunt:
1. Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de 3 persoane. Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.
2. Interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: (i) deplasărilor în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, (ii) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (iii) deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; (iv) deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.
3. Interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement.
4. Interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelor.
 
Totodată, CNSEP a emis următoarele măsuri de control și combatere a infecției Covid-19:
1. respectarea distanței sociale între persoane de minim 1 metru, cu excepția cazurilor când, prin prevederi speciale, se stabilește respectarea unei distanțe mai mari între persoane sau în cazul regulilor de transportare a persoanelor în transportul public;
2. respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
3. respectarea regulilor de igienă respiratorie;
4. respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv;
5. respectarea măsurilor impuse de autorități de către persoanele fizice și juridice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de carantină;
6. monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate;
7. purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *