Până în 2022, la Ungheni va fi construit un punct SMURD

La Ungheni, dar și Cantemir, vor fi construite două puncte SMURD, dar și patru platforme de aterizare a elicopterelor. Acestea vr fi construite cu ajutorul României, care va acorda 10  milioane euro de la Uniunea Europeană.
Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de la Chișinău au participat la cea de-a patra ședință a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, derulat în baza Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene.
În cadrul activităților de lucru, care s-au desfășurat on-line, a participat conducerea IGSU reprezentată de Mihail Harabagiu și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în realizarea proiectului, printre care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI România, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI România, Ministerul Sănătăţii din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi, România, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Institutul de Medicină Urgentă din Republica Moldova.
Participanții la ședință au prezentat progresele înregistrate de fiecare partener în implementarea activităţilor proiectului. Totodată au fost puse în discuție problemele şi riscurile identificate, care pot periclita realizarea obiectivelor stabilite, precum și măsurile intreprinse pentru rezolvarea acestora.
De subliniat că Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir, dar și construcţia a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul.
Perioada de implementare a proiectului este stabilită până în anul 2022.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *